Tuinontwerp

Werkwijze


Onze eerste afspraak
1
De eerste afspraak vindt bij voorkeur plaats bij u thuis of indien mogelijk daar waar het nieuwe tuinproject gaat komen. Tijdens het gesprek is het belangrijk om u als persoon te leren kennen, wat is voor jullie belangrijk en wat zijn jullie wensen? Daarnaast wordt er gekeken naar de stijl van jullie woning of toekomstige project en de eventueel gebruikte materialen; aangezien deze elementen een meerwaarde kunnen geven aan de buiten-binnen beleving en de betrekking van de woning in je tuin. Om het gesprek vlot te laten verlopen, zal ik jullie vragen om voor de eerste afspraak al enkele foto’s te verzamelen (moodboard) zodat we efficiënt kunnen starten.Opmeting
2
Na ons eerste overleg gaan we de bestaande situatie opmeten en in kaart brengen,hierbij rekening houdend met de eventuele hoogteverschillen op het terrein. Indien jullie woning nog gebouwd moet worden, vraag ik graag de plannen van jullie architect om op verder te werken. Tijdens de opmeting neem ik tevens ook wat foto's van de bestaande aanwezige elementen (woning, verharding, bomen,..).


3


Ontwerp en visualisatie


Het maken van een tuinontwerp is een creatief proces. Nadat we de opmetingsresultaten hebben verwerkt, kunnen wij op basis van uw wensen en mijn inzicht, kennis en ervaring aan de slag met het creëren van jullie tuinontwerp. Dit ontwerpproces vergt enige tijd en aandacht. Het gehele ontwerp wordt 3D gevisualiseerd en klaargemaakt voor presentatie.  Presentatie
4
Aan de hand van fotorealistische afbeeldingen overlopen we samen jullie tuinontwerp. Aan de hand van jullie bevindingen kunnen we hier en daar nog kleine veranderingen doorvoeren.


5


Eindfase


Tijdens de presentatie hebben we het ontwerp met daarbij alle details besproken. Dan heeft u de tijd om uw mening te vormen en opmerkingen of aanvullingen door te geven. Dit alles zal verwerkt en aangepast worden. Ten slotte krijgt u de aangepaste fotorealistische afbeeldingen vergezeld van een beplantingsvoorstel, een materialen voorstel en een matenplan.